Μέτρα από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων αναμένει ο Νικόλας Παπαδόπουλος




Συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση Αναστασιάδη για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και της τουρκικής επεκτατικότητας τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένει να ακούσει στο αυριανό Εθνικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος πως «ακόμα και μετά τις χθεσινές διευκρινιστικές δηλώσεις της κυβέρνησης δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τη λογική της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Γιατί θεωρεί λογικό ο κ. Αναστασιάδης το ότι, μετά που οι πρόσφυγες θα έχουν χάσει την περιουσία τους στα κατεχόμενα, θα πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να πληρώνουν περίπου 250 εκατομμύρια το χρόνο, για να καλύπτουν τα ελλείμματα του σημερινού ψευδοκράτους. Να σημειώσουμε ότι 250 εκ. είναι ο μισός προϋπολογισμός του σημερινού Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως είπε «κάποιοι έχουν πολύ περίεργες αντιλήψεις για το τι συνιστά δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού», για να προσθέσει ότι από το αυριανό Εθνικό Συμβούλιο «αναμένουμε να ακούσουμε -εκτός από διαπιστώσεις- συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση Αναστασιάδη για το πως θα αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις και την τουρκική επεκτατικότητα τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στην ΑΟΖ μας».

«Η αμηχανία και η σύγχυση πρέπει να τελειώσουν. Αυτή είναι η ώρα για μια νέα στρατηγική για την Κύπρο», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνάντηση με Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο

Για τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο ανέφερε ότι είναι ένας από τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην προσπάθεια της πρόληψης και αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών.

«Τέτοιοι οργανισμοί», σημείωσε, «προσφέρουν πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να στηρίζονται από μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική που στηρίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των δυσάρεστων συνεπειών της μάστιγας των ναρκωτικών».

“Κάποιοι πραγματικά έχουν περίεργες αντιλήψεις για το τι συνιστά δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού”

“Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε τη λογική της κυβέρνησης Αναστασιάδη, αναφορικά με την παραχώρησης στους Τουρκοκύπριους των πέντε έκτων του 6% του προϋπολογισμού στην «συνιστώσα πολιτεία» μετά τη λύση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

“Γιατί θεωρεί λογικό ο κ. Αναστασιάδης, το ότι μετά που οι πρόσφυγες θα χάσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, οι ε/κ θα πρέπει να δίνουν 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλύψουν τα ελλείμματα του σημερινού ψευδοκράτους;

250 εκατομμύρια ευρώ είναι ο σημερινός μισός προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας. Κάποιοι πραγματικά έχουν περίεργες αντιλήψεις για το τι συνιστά δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού”, προσθέτει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

“Σε ό, τι αφορά την αυριανή σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένουμε ν’ ακούσουμε πέραν από διαπιστώσεις, και συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και εισηγήσεις από την κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, για το πώς θα αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα και επεκτατικότητα, τόσο στην Αμμόχωστο όσο και στην ΑΟΖ μας.

Η ώρα της σύγχυσης και της αμηχανίας έχει τελειώσει. Είναι η ώρα της νέας στρατηγικής για την Κύπρο, η ώρα της νέα στρατηγικής για το Κυπριακό”, συμπληρώνει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

31/07/2017 13:31 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
31/07/2017 13:34 – ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: