Οι Κύπριοι αντιστασιακοί καταδικάζουν την κατάθεση στεφανιού από ΕΛΑΜ στους τάφους δολοφονηθέντων




Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών με χθεσινή του ανακοίνωση καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την παρουσία ακροδεξιών και νεοφασιστών στο σημερινό μνημόσυνο των πεσόντων κατά το προδοτικό πραξικόπημα από την ΕΟΚΑ Β΄ και τη Χούντα των Αθηνών».

«Δυστυχώς χωρίς καμία αιδώ, οι σύγχρονοι απολογητές της ΕΟΚΑ Β΄ και της Χούντας, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και άκρατου λαϊκισμού εξακολουθούν να σπιλώνουν την μνήμη όσων αντιστάθηκαν κατά του προδοτικού πραξικοπήματος, θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για την πατρίδα και την δημοκρατία», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «η παρουσία του φασιστικού και νεοναζιστικού ΕΛΑΜ στο μνημόσυνο και η κατάθεση στεφανιού στους τάφους των δολοφονημένων αντιστασιακών, προκάλεσε την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση των συγγενών των πεσόντων και των υπολοίπων παρευρισκομένων».

Τέλος, ο Σύνδεσμος καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας μας να αντισταθούν «σε κάθε προσπάθεια προσβολής της μνήμης των ηρώων μας, σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μας και σε κάθε προσπάθεια εκκόλαψης του νεοφασισμού και του σοβινισμού».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: