Ακόμη 6,5 εκατ. ευρώ από Κομισιόν για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής σε Λέσβο και Χίο




Η Κομισιόν εκταμίευσε σήμερα πρόσθετη βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 6,48 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στα κέντρα φιλοξενίας στα ελληνικά νησιά Λέσβος και Χίος, έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες.

Η χρηματοδότηση αυτή θα περάσει δια μέσου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) η οποία θα παρέχει τρόφιμα, νερό, αποχέτευση, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευση.

Η συνολική χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης που διατέθηκε στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται σήμερα σε 361,82 εκατ. ευρώ, πλέον των € 509,5 εκατ. που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Επιπλέον, η Κομισιόν χορήγησε πρόσθετη βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 1,22 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βουλγαρία για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και του περιβάλλοντος προστασίας των αιτούντων άσυλο.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την παρακολούθηση των διαδικασιών ασύλου και την παροχή νομικής, ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών μεταναστών.

Έτσι η συνολική βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των μεταναστών και των συνόρων στη Βουλγαρία ανέρχεται σε 170 εκατομμύρια ευρώ, πλέον των 91 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν στη Βουλγαρία στα πλαίσια των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

10/07/2017 13:31 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: