Θα μεταφέρει στο Εθνικό το αίτημα για διάνοιξη διόδου του Πυροΐου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος




Στο Εθνικό Συμβούλιο θα μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων της Αθηαίνου, αλλά και άλλων περιοχών, για διάνοιξη της διόδου του Πυροΐου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αθηαίνου, τον δήμαρχο Αγλαντζιάς, τον Δήμαρχο Γερίου, τον Κοινοτάρχη Πυροΐου και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, είπε ότι με αυτή τη διάνοιξη, θα απεγκλωβιστεί η περιοχή, θα βοηθηθούν πέραν των έξι χιλιάδων συμπολιτών μας αθηαινιτών, οι οποίοι θα μπορούν με αυτή τη διάνοιξη να ευρίσκονται στη Λευκωσία σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

«Εμείς συμφωνούμε ότι θα πρέπει η διάνοιξη του συγκεκριμένου οδοφράγματος ή και της διόδου, να τεθεί επιτακτικά ως ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το οποίο θα πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό. Και εμείς θα μεταφέρουμε αυτό το αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο, με δικό μας αίτημα, να εξεταστεί η έναρξη της συζήτησης αυτού του συγκεκριμένου θέματος σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με την τούρκικη πλευρά, ώστε να βρεθεί μια λύση. Είναι επιτακτική ανάγκη – και σίγουρα δεν μπορούμε να συζητούμε για τη διάνοιξη οποιουδήποτε άλλου οδοφράγματος – αν δεν επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηαίνου, Κυριάκος Καρεκλάς, είπε ότι για την Αθηαίνου, σαράντα τρία χρόνια απομόνωσης και μη διάνοιξης του οδοφράγματος, είναι πάρα πολλά.

«Η περιοχή μας, δυστυχώς δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, ο κόσμος της ταλαιπωρείται από τη μη διάνοιξη της διόδου. Είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε σε όλους τους τομείς. Ζητούμε από την κυβέρνησή μας, να μας βοηθήσει και να θέσει επιτακτικά προς την άλλη πλευρά το θέμα της διάνοιξης της διόδου.

Γι’ αυτό είχαμε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ανέλαβε να θέσει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα που αυτή η δίοδος πρέπει να ανοίξει το συντομότερο. Πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα που η δική μας πλευρά πρέπει να πει αυτό που είπε προηγουμένως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, κανένα άλλο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αν δεν ανοίξει η δίοδος Πυροϊου», είπε ο Δήμαρχος Αθηαίνου.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την πρόθεση του να μεταφέρει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, εξέφρασε και ο κοινοτάρχης Πυροϊου.

12/06/2017 13:02 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: