Προσβλέπουμε στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων με Ελλάδα και Λίβανο, λέει ο Αναστασιάδης




Η Κύπρος προσβλέπει στο να δει «πώς μέσα από τους νέους δρόμους που διανοίγουμε με την τριμερή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Λίβανο, θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που είναι κοινές και που την ίδια ώρα θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για το καλώς νοούμενο συμφέρον των λαών, για την ευημερία των λαών μας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε ύστερα από συνάντηση στη Βηρυτό με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επεσήμανε τη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στο Λίβανο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη σήμερα στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής του Λιβάνου, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον κ. Μπέρι, ενώ άγημα απέδιδε τιμές.

Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ένας ηγέτης που χαρακτηρίζεται από το θάρρος και τις ηγετικές του ικανότητες και από την αποφασιστικότητα του ως προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του Λιβάνου».

«Είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα για την ενέργεια, την οικονομία, τα προβλήματα της περιοχής, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, καθώς επίσης και για την ανθρωπιστική τραγική κατάσταση στη Συρία», είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι «ευτυχής διότι για άλλη μια φορά επαναβεβαιώσαμε τις εξαίρετες σχέσεις μας, καθώς και την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε αυτές τις εξαίρετες σχέσεις».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/06/2017 14:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: