Το κόμμα του Ράμα φέρεται να κερδίζει 45-49% των ψήφων σύμφωνα με το πρώτο exit poll




Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll της εταιρείας IPR Marketing.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

25/06/2017 21:44, ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters, Τίρανα, Albania

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι πολίτες της Αλβανίας ψηφίζουν σήμερα στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην χώρα, όπου οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές και οι αντίπαλοί τους Δημοκρατικοί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία με στόχο να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, που θεωρούνται κρίσιμες για την υποψηφιότητα της χώρας στην ΕΕ.

Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Έντι Ραμα διεκδικούν την εξουσία με κυριότερο αντίπαλο το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας του Λουλζίμ Μπασά. Κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφάλισε τις 70 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία στις εκλογές του 2013 ούτε του 2009.

Η εκλογική επιτροπή αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας λόγω της χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, σε μια πολύ ζεστή ημέρα όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 39 βαθμούς κελσίου.

Τα πρώτα exit polls αναμένονται από τις 21.15 ώρα Ελλάδας και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αύριο Δευτέρα.

Στις 16.00 το απόγευμα τοπική ώρα, η συμμετοχή ανερχόταν σε μόλις 35,67%, μικρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik
Τίρανα, Albania

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: