Όσοι τον βίωσαν δεν αιφνιδιάστηκαν: Ήταν ο πιο προκλητικός πρέσβης των ΗΠΑ στην ιστορία




Επανήλθε στο προσκήνιο ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Κύπρο, John Koenig, με την ανάρτηση που έκανε κατηγορώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ότι αυτός ευθύνεται για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Δεν πρέπει να αιφνιδίασε η παρέμβαση του πρέσβη. Δεν αιφνιδίασε κυρίως όσους τον βίωσαν. Για παράδειγμα, κατά την επίσκεψη του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου, Joe Biden, στην Κύπρο επιχείρησε με διάφορες μεθοδεύσεις να… εξαφανιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την προετοιμασία της επίσκεψης, στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, δεν αποδεχόταν, ως είθισται, να κατατεθεί στεφάνι στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Προεδρικό. Επίσης, αντιδρούσε στην απόδοση τιμών αρχηγού κράτους προς τον κ. Biden κατά την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρώην πρέσβης δεν ήθελε ακόμη με κανένα τρόπο το ζεύγος Biden να μετέβαινε αμέσως μετά την άφιξή τους στην οικία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λεμεσό, αν και διευθετήθηκε η διαμονή στην ίδια πόλη (ξενοδοχείο Μεριντιέν). Όλα αυτά τελείωσαν όταν η συζήτηση έγινε απευθείας μεταξύ της Κυβέρνησης με την ομάδα του Αμερικανού Αντιπροέδρου.

Εξάλλου, κατά την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όπου θα γινόταν συνάντηση του κ. Biden με τους θρησκευτικούς ηγέτες, ο τότε πρέσβης επέμενε να μη φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος  ως εκείνος που φιλοξενούσε τη συνάντηση. Επέμεινε να ήταν από κοινού με τον Μουφτή!

Αυτός ήταν και ο λόγος που του τα έψαλε για τα καλά ο Αρχιεπίσκοπος.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: