Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία του, αναφέρει το ΔΗΚΟ




“Σε διάστημα λίγων ημερών, ο κ. Αναστασιάδης αναίρεσε δύο φορές δικές του δηλώσεις και προτάσεις. Ξεκίνησε λέγοντας πως αποτελεί προϋπόθεση η κατάληξη στην πτυχή της Ασφάλειας και του Εδαφικού, για να συζητηθούν οι άλλες πτυχές. Άλλαξε θέση, δηλώνοντας πως η επίτευξη «ουσιαστικής προόδου» στην Ασφάλεια και το Εδαφικό αρκούν για να συζητηθούν οι άλλες πτυχές. Και χθες το βράδυ είπε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η απαίτηση του να συζητηθούν σε διάσκεψη η Ασφάλεια και οι Εγγυήσεις”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Ο Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αναξιοπιστία του και την παραμονή της συνάντησης στη Νέα Υόρκη, στέλνει μηνύματα στην τουρκική πλευρά και στα Ηνωμένα Έθνη, ότι είναι επιδεκτικός σε αλλαγές θέσεων και ευάλωτος σε πιέσεις.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Αναστασιάδης στην κρατική τηλεόραση, αναδείχτηκε για ακόμα μια φορά η απουσία προτάσεων, στρατηγικής και ουσίας”, προσθέτει το Δημοκρατικό Κόμμα.

“Χθες ακούσαμε πολλές ειρωνείες για την ολοκληρωμένη πρόταση «Νέας Στρατηγικής στο Κυπριακό», την οποία καταθέσαμε πριν από τρεις μήνες στο Εθνικό Συμβούλιο και την οποία μέχρι σήμερα αρνείται να συζητήσει, αλλά δεν μας είπε ποια είναι η δική του στρατηγική για να καμφθεί η τούρκικη αδιαλλαξία.

Ακούσαμε τον Νίκο Αναστασιάδη να επικαλείται επιλεκτικά και αποσπασματικά τον Τάσσο Παπαδόπουλο, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει την δική του ανεπάρκεια και αποτυχία, αλλά τον οποίο κάποτε αποκαλούσε «μειωμένων αντιλήψεων» και τον οποίο κατάγγελλε στο εξωτερικό.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε φοβισμένος, αμήχανος και συγκεχυμένος.

Ακόμη χειρότερα, παρουσιάζεται έτοιμος για νέες υποχωρήσεις.

Δεν πρέπει κανένας να έχει την παραμικρή αμφιβολία”, συμπληρώνει το ΔΗΚΟ.

“Οποία ρητορική και αν υιοθετεί σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει εκλογών, όποια αμφίεση και αν φορέσει στην προσπάθεια του να ξεγελάσει, εάν επανεκλεγεί, θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε.

Θα προωθήσει:

Την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Την εκ περιτροπής προεδρία
Την αριθμητική ισότητα και τα βέτο των τουρκοκυπρίων
Την παραμονή των εποίκων
Τις μεταβατικές διατάξεις στην παραμονή τουρκικού στρατού και στις εγγυήσεις
Την εξίσωση του νόμιμου πρόσφυγα ιδιοκτήτη με τον «χρήστη»”, σημειώνει το Δημοκρατικό Κόμμα .

“Η πολιτική και η στρατηγική του κ. Αναστασιάδη, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής και στρατηγικής του κ. Χριστόφια, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Επιβάλλεται η εφαρμογή νέας στρατηγικής και νέας πολιτικής”, καταλήγει το ΔΗΚΟ.

02/06/2017 13:28 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: