Ντυμένοι γυναίκες οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έσπειραν τον τρόμο στην Τεχεράνη




Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Τριάντα εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο του ιρανικού κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του αγιατολάχ Χομεϊνί, μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση.

https://www.youtube.com/watch?v=knb1kpSnO_8

Την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε στο ανεπίσημο «πρακτορείο ειδήσεων» των τζιχαντιστών, το Amaq, μετέδωσε η ιστοσελίδα SITE. Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι «μαχητές μας χτύπησαν το μαυσωλείο του Χομεϊνί και τη Βουλή στην Τεχεράνη».

Το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο που δείχνει έναν ένοπλο μέσα στο ιρανικό κοινοβούλιο όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση. Ένας άλλος από τους δράστες της επίθεσης ακούγεται στο βίντεο να λέει: «Δόξα τω Θεώ … Πιστεύατε ότι θα εξαφανιζόμασταν;»

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει ταχθεί κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε ότι συνολικά είχαν σχεδιαστεί τρεις επιθέσεις στην Τεχεράνη με τις αρχές να προλαβαίνουν τη μια από αυτές συλλαμβάνοντας τους δράστες πριν να προχωρήσουν στο χτύπημά τους.

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ

Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως το περιστατικό με τα πυρά στο ιρανικό κοινοβούλιο έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB.

Ο ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως ένας από τους δράστες πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στο κοινοβούλιο ενώ ένας άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Κρεμλίνο καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράν

Η Μόσχα καταδικάζει αυστηρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως και αυτές που έγιναν σήμερα στο Ιράν και απευθύνει έκκληση για κοινές προσπάθειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ “οι τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, υποδηλώνουν την ανάγκη να υπάρξουν κοινές προσπάθειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Ισλαμικό Κράτος'”.

07/06/2017 14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, Tass
Τεχεράνη, Iran
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: