Με ισχυρά στοιχεία φορολογικής δικαιοσύνης κάθε φορολογικό μέτρο, είπε ο Σταθάκης




«Κάθε φορολογικό μέτρο έχει ισχυρά στοιχειά φορολογικής δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος την κυβερνητική πολιτική, με αφορμή την κριτική που ασκείται για υπερφορολόγηση των πολιτών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Σταθάκης άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας με την ανάκαμψη της οικονομίας. Παράλληλα, επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε αξιοθαύμαστη δημοσιονομική σταθεροποίηση με μηδενική ύφεση το 2015, οριακή βελτίωση το 2016 και αισθητή βελτίωση το 2017.

Σταθάκης για ΔΕΣΦΑ: “Θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα”

Αισιόδοξος ότι θα «υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα» για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα, ανέφερε ότι με τον νέο διαγωνισμό θεραπεύονται τα προβλήματα που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προηγούμενο, με τον οποίο είχε κατακυρωθεί στους Αζέρους.

Προκρίθηκε, όπως είπε, η λύση να δραστηριοποιείται ο πλειοδότης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή να έχει συμμετοχή ευρωπαϊκός εταίρος στο σχήμα, εφόσον η εταιρεία προέρχεται από τρίτη χώρα.

Η πρόταση για συμβασιούχους η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, λέει ο Σταθάκης

28/06/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: