Κούρδοι και Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ δίνουν το τελικό χτύπημα στους τζιχαντιστές στη Ράκα




Η επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ο συνασπισμός Αράβων και Κούρδων μαχητών στη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, έχει σκοπό να επιφέρει στους τζιχαντιστές «αποφασιστικό χτύπημα», ανακοίνωσε σήμερα ο συνασπισμός του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.

Προειδοποιώντας πως η μάχη θα είναι «μακρά και δύσκολη», ο αμερικανός στρατηγός Στιβ Τάουνσεντ, ο οποίος διοικεί τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, ανέφερε σε ανακοίνωση πως η επίθεση «θα επιφέρει αποφασιστικό χτύπημα» στο «χαλιφάτο του ΙΚ».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), που υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της επίθεσης κατά της Ράκας, επτά μήνες αφότου εξαπέλυσαν μια μεγάλη επίθεση που τους επέτρεψε να καταλάβουν σταδιακά μεγάλα τμήματα του εδάφους γύρω από την πόλη της βόρειας Συρίας και να την περικυκλώσουν.

Ο διοικητής των FDS και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι οι FDS εισήλθαν στη Ράκα από την ανατολική πλευρά.

Ο συνασπισμός κατά των τζιχανιστών, που μάχεται επίσης στο Ιράκ κατά του ΙΚ, παρέχει στις FDS όπλα, αεροπορική υποστήριξη και τις βοηθά στο έδαφος με συμβούλους.

Ο στρατηγός Τάουνσεντ πρόσθεσε πως η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μάχης κατά του ΙΚ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για πολλές φονικές επιθέσεις στην περιοχή αλλά και στην Ευρώπη. «Βλέπουμε όλοι τη μοχθηρή επίθεση που έγινε στο Μάντσεστερ», είπε, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε 22 θανάτους στις 22 Μαΐου στη βρετανική πόλη. «Το ΙΚ απειλεί όλα τα έθνη μας, όχι μόνο στο Ιράκ και στη Συρία αλλά στις πατρίδες μας».

06/06/2017 15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: