Πλήρες σκοτάδι σε σχέση με το τι έχει διαμειφθεί στη Νέα Υόρκη, λέει η Θεοχάρους




Είμαστε σε πλήρες σκοτάδι όσον αφορά την ενημέρωση για το τι έχει διαμειφθεί στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

«Άλλα μας έλεγε κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλα είδαμε να εξελίσσονται στη Νέα Υόρκη. Οι δηλώσεις του είναι αλληλοσυγκρουόμενες και οι δηλώσεις που έρχονται από την τουρκική πλευρά όσον αφορά την επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης διαψεύδουν τον Πρόεδρο σε πολύ ενοχλητικό βαθμό», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και αυτή η τοποθέτηση”, όπως είπε, “δεν είναι μόνο δική μας είναι και τοποθέτηση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΔΗΣΥ και των άλλων κομμάτων”.

Για αυτό το λόγο, είπε, το Κίνημα αναμένει πλήρη ενημέρωση πριν αποφασίσει για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Πρόσθεσε ότι μια διάσκεψη στη Γενεύη με όλο αυτό το αλαλούμ το οποίο επισυμβαίνει και στη βάση της τοποθέτησης της Τουρκίας ότι είναι ουσιαστικά οι δικοί της οι όροι που έχουν επιβληθεί, «δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι θα βγει κάτι καλό από την Γενεύη».

Πρόσθεσε ότι μια πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα συνεχίσει την πορεία του για την επανένωση της Κύπρου στα πλαίσια εκείνου που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργεί περισσότερες ανησυχίες γιατί τον τελευταίο καιρό είχε κρατήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία, «η οποία φαίνεται ότι κατόπιν των παρεμβάσεων οίκων αξιολόγησης ενδεχομένως από το εξωτερικό έχει αλλοιωθεί και έχει διαφοροποιηθεί».

«Ελπίζουμε ότι η Γενεύη δεν θα είναι η αρχή του τέλους του κυπριακού ελληνισμού», ανέφερε τέλος.

09/06/2017 13:33 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: