Για δημιουργική συζήτηση που μπορεί να επιτρέψει εξόδους από τα αδιέξοδα, μίλησε ο Αναστασιάδης




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Εξόδους από τα αδιέξοδα μπορεί να επιτρέψει η σημερινή συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του χώρου όπου διεξήχθησαν οι εργασίες της Διάσκεψης για την Κύπρο στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν υπήρξε κάτι σήμερα στη Διάσκεψη που να μας απεγκλωβίζει είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήταν μια δημιουργική συζήτηση που μπορεί να επιτρέψει εξόδους από τα αδιέξοδα».

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς μίλησε για προσπάθειες Γκουτέρες, χρήσιμες και ωφέλιμες, για την ταξινόμηση των ζητημάτων που είναι κλειδιά, και ιδιαίτερα τις δύο συνθήκες εγγύησης και συμμαχίας. Στόχος, είπε, η Κύπρος να είναι ένα φυσιολογικό κράτος…

Η Κύπρος στο …μενού του γεύματος του Γκουτέρες με Πρόεδρο Αναστασιάδη και κατοχικό ηγέτη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση για το Κυπριακό υπό την ηγεσία του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από κανένα εκ των πρωταγωνιστών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Γεύμα των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα παρακάθεται σε γεύμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στο Κραν Μοντανά.

Στο γεύμα θα γίνει προσπάθεια να διερευνηθούν περισσότερο οι τουρκικές προθέσεις για το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων.

Επίσης, στις 15.30 (16.30 ώρα Κύπρου) ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη δήλωση του στα ΜΜΕ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Ανάλογη συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και με τον κ. Τσαβούσογλου.

Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν πριν από την έναρξη της συζήτησης στο τραπέζι 2, όπου συζητούνται τα άλλα πέντε κεφάλαια και όπου επικεφαλής θα είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: