Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων και των κανονισμών για το ΓεΣΥ, οι διεργασίες στο Κυπριακό ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο και η ανακοίνωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Crans – Montana της Ελβετίας, τα επόμενα βήματα του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές και οι άδειες που εκδόθηκαν για τη γεώτρηση της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες σήμερα.

Η “Αλήθεια” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο “Και Εγένετο ΓεΣΥ!” πως η Κύπρος μετά από 16 χρόνια αποκτά Γενικό Σχέδιο Υγείας και πως υπήρξε καθολική αναγνώριση του ρόλου του Γιώργου Παμπορίδη. Αλλού αναφέρει πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ μίλησε για ιδέες που υπάρχουν όσον αφορά την ασφάλεια που τον κάνουν αισιόδοξο. Αλλού αναφέρει πως από εβδομάδας αρχίζει στο ΑΚΕΛ η διαδικασία εξέτασης ονομάτων για τον υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Χωρίς Ιούδα ψήφισαν ΓεΣΥ” γράφει στο κύριο του θέμα πως ομόφωνα τα κόμματα ενέκριναν το μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία. Αλλού αναφέρει πως εκδόθηκαν χθες δυο από τις σημαντικότερες για τη γεώτρηση της TOTAL άδειες. Αλλού γράφει πως στις 1708 θέσεις φτάνουν οι ανάγκες στελέχωσης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, λύκεια και τεχνικές σχολές.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Επιτέλους ΓΕΣΥ! κόντρα σε Ιούδες και συμφέροντα” γράφει στο κύριο της θέμα πως η Βουλή ομόφωνα άναψε το πράσινο φως για τη μεταρρύθμιση της Υγείας. Αλλού γράφει πως η Διάσκεψη για την Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στο απόμερο θέρετρο της Ελβετίας Crans – Montana. Επίσης αναφέρει πως τις ειδικότητες για τις οποίες αναμένεται να διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”  στο κύριο της θέμα με τίτλο “`Ιστορική ημέρα” για τα νομοσχέδια για την υγεία” αναφέρεται στην ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων και των κανονισμών για το ΓΕΣΥ. Αλλού γράφει πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε συναντήθηκε με μέλη των δυο κοινοτήτων κατά τη διάρκεια εκδήλωσής τους στην οδό Λήδρας και φόρεσε παραδοσιακό κυπριακό γιλέκο. Αλλού αναφέρεται στην αποχώρηση από την Κύπρο, έπειτα από 53 χρόνια, του αποσπάσματος της Αυστραλίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία 17/06/2017 09:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: