Η αξία του κλασικού συναντά τη δύναμη του καινούργιου στο Ναύπλιο: ‘Ηχοι της τζαζ




Πρωτότυπο άνοιγμα προς περισσότερο τζαζ ήχους επιχειρεί φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη. Συνεχίζοντας την πορεία του για 26η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Ναυπλίου προσφέρει φέτος 10 ξεχωριστές συναυλίες (23/06-02/07), όπου η αξία του κλασικού συναντά τη δύναμη της σύγχρονης δημιουργίας.

Μία πλειάδα εξαιρετικών μουσικών, όπως ο διεθνούς φήμης Τσέχος βιολιστής Jan Mracek (1ο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Fritz Kreisler), τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας, η περίφημη μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου, το ανερχόμενο ελληνογερμανικό ντουέτο των Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε και Κυβέλη Ντέρκεν, ο αγαπημένος Ναυπλιώτης τενόρος Ντίνος Καλύβας καθώς κι άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας για άλλο ένα καλοκαίρι στην πόλη του Ναυπλίου. Ο θεσμός που έχει αναγνωριστεί από κοινό και κριτικούς ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους της ελληνικής περιφέρειας, συνεχίζει να μυεί μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της κλασικής μουσικής μπολιάζοντας με το «μικρόβιο της ποιότητας» τους θεατές.

Το τελευταίο τριήμερο του Φεστιβάλ με την ονομασία «Jazz στο Κάστρο», εννοώντας το Παλαμήδι, θα δώσει βήμα στους σπουδαίους Έλληνες τζαζίστες Γιώργο Κοντραφούρη και Στέφανο Ανδρεάδη καθώς και στους ομότεχνους τους Tomas Franck New Quartet και Espen Berg Trio –δύο ανερχόμενα και πολυβραβευμένα ονόματα από τη Δανία και τη Νορβηγία αντίστοιχα.

Από τις 23 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, αξιοποιώντας όλους τους μνημειώδεις χώρους της πόλης του Ναυπλίου –από το επιβλητικό Παλαμήδι μέχρι την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Βουλευτικού καθώς και τις πανέμορφες πλατείες της Πόλης- το Φεστιβάλ γίνεται το μουσικό κέντρο της ελληνικής περιφέρειας, με την αμέριστη συμπαραστάτη των πρεσβειών του Βελγίου, της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Δανίας που και φέτος θα είναι αρωγοί του Φεστιβάλ.

AΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: