Για την Ελβετία αναχώρησαν ο Αναστασιάδης και η πολυμελής αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει




Για το Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας, όπου αρχίζει αύριο η Διάσκεψη για την Κύπρο, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, αναχώρησε το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι μεταβαίνει στην Ελβετία για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη και στις συνομιλίες, με μοναδικό στόχο και πρόθεση τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, εκφράζοντας την ελπίδα η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα προσέλθουν με την ίδια αποφασιστικότητα και βούληση για να εξευρεθεί λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και μόνο.

Επεσήμανε πως δεν θεωρεί δεσμευτικό το έγγραφο που ετοίμασε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ ‘Έσπεν Μπαρθ ‘Ειντε αφού δεν ανταποκρίνεται στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά την 4η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και οι θέσεις της ελλαδικής πλευράς δεν αποπνέουν αρνητισμό, αλλά αντιθέτως αποτελούν αξίωση για αμερόληπτη παρουσίαση των θέσεων των εμπλεκομένων μερών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επίσης τον συνοδεύουν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Κόμπος, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Νικόλας Κυριάκου, καθώς και τεχνοκράτες.

Στο Κρανς Μοντάνα μεταβαίνουν, επίσης, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Βασιλείου, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Πόλυς Παλλήκαρος και Γιώργος Περδίκης.

27/06/2017 08:56 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: