Επιθυμούμε αυτή να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό, λέει ο Τσαβούσογλου




“Επιθυμούμε στη διάσκεψη της 28η Ιουνίου να είναι τελική διάσκεψη για το Κυπριακό”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι σε αυτή τη διάσκεψη θα διαφανεί ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι.

Σε δηλώσεις του από την Ιαπωνία ανέφερε ότι θα πάει ο ίδιος στο Κρανς Μοντάνα προσθέτοντας πως η διαδικασία πρέπει να πάρει μια κατεύθυνση αν θα υπάρξει λύση στην Κύπρο ή όχι.

“Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν επ΄ αόριστον. Επιθυμούμε να είναι μια τελική διάσκεψη”, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει πολιτική βούληση για λύση του Κυπριακού και υποστηρίζει μια λύση δίκαιη βασισμένη στην πολιτική ισότητα που να προστατεύει και τις ελευθερίες των Τούρκων πολιτών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έκανε κάποια βήματα πίσω λόγω των εκλογών, ωστόσο πρόσθεσε “σε αυτή τη διάσκεψη θα δούμε ποιος είναι ειλικρινής και ποιος όχι”.

Όπως είπε απόψε φτάνει στην Άγκυρα ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, όπου θα έχει επαφές αύριο ενώ σήμερα είναι στην Άγκυρα ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί. “Θα πάμε στο Κρανς Μοντάνα προετοιμασμένοι”, ανέφερε.

22/06/2017 13:40 – ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: