Αιχμές ΔΗΚΟ κατά Αναστασιάδη για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό




“Εάν ο κ. Αναστασιάδης ξεκινά, μη διεκδικώντας «μηδέν τουρκικό στρατό – μηδέν τουρκικές εγγυήσεις», αναλογιζόμαστε με τρόμο που μπορεί να σταματήσει”, τονίζει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωσή του.

“Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη ότι δεν πρέπει να επιμένουμε σε μηδέν τουρκικό στρατό και μηδέν τουρκικές εγγυήσεις μετά τη λύση, σε βαθμό που να δηλώνει ότι αυτή η θέση είναι προπαγάνδα της τουρκικής πλευράς, αποτελεί μείζον και επικίνδυνο ολίσθημα σε όλα τα επίπεδα”, προσθέτει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ακόμα, το ΔΗΚΟ, αναφέρει:

“Ο κ. Κασουλίδης:

• Ανατρέπει την πάγια θέση των Ελληνοκυπρίων, ότι πρέπει να αποχωρήσει πλήρως ο στρατός κατοχής και να καταργηθούν πλήρως οι τουρκικές εγγυήσεις και τα όποια επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας.

• Περιφρονεί και αναιρεί τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009.

• Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων και τη βιωσιμότητα μιας διευθέτησης του κυπριακού.

• Στέλνει μήνυμα στην τουρκική πλευρά, παραμονές της νέας πενταμερούς διάσκεψης και ενώ η σύνταξη του εγγράφου για την Ασφάλεια είναι σε εξέλιξη, ότι η πλευρά μας είναι έτοιμη να προβεί σε νέες δραματικές υποχωρήσεις.

Πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προβληματιστεί, εάν πλέον ο κ. Κασουλίδης μπορεί να εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό.

Επίσης, διερωτόμαστε:

• Η θέση Κασουλίδη είναι που θα καταγραφεί στο έγγραφο Άιντα, ως θέση της Ε/κ πλευράς;
• Με τη θέση Κασουλίδη είναι που θα διαπραγματευτεί ο κ. Αναστασιάδης στην Ελβετία;

Εάν, ο κ. Αναστασιάδης ξεκινά από την τραγική υποχώρηση, ότι δεν θα διεκδικήσει μηδέν στρατό – μηδέν εγγυήσεις, αναλογιζόμαστε με τρόμο που μπορεί να σταματήσει”.

17/06/2017 11:39 ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: