Απόψε αποφασίζεται πώς προχωρούμε, πρέπει να υπάρξει μετακίνηση σε βασικά θέματα, λέει ο Αναστασιάδης

FILE PHOTO. Ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης φτάνει στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αν η τουρκική πλευρά μετακινηθεί σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των σημερινών εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα, της Ελβετίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς πώς πέρασε η σημερινή μέρα, είπε ότι πέρασε «δημιουργικά. Προσπάθησε ο ΓΓ πρώτα να ενημερωθεί για όλες τις εκκρεμότητες, να δει πώς μπορεί να συμβάλει. Ήταν δημιουργική μέρα, χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε φτάσει πουθενά».

Ερωτηθείς αν παρουσιάστηκε κάπου πρόοδος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι ακόμα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει η εμπλοκή, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, νομίζω ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ο ΓΓ για απεμπλοκή».

Κληθείς να πει αν εκτιμά πως το αποψινό δείπνο του ΓΓ του ΟΗΕ με τους επικεφαλής των συμμετεχόντων μερών στη Διάσκεψη θα είναι κρίσιμο, ο Πρόεδρος είπε χαριτολογώντας «δεν ξέρω τι θα περιλαμβάνει το μενού. Ελπίζω να είναι ευκολοχώνευτο».

Σε παρατήρηση ότι ίσως στο δείπνο να είναι ο μηχανισμός εφαρμογής, τα στρατεύματα κλπ, απάντησε «αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόγραμμα για αύριο, ο Πρόεδρος είπε ότι «απόψε θα αποφασιστεί πώς προχωρούμε».

Εξάλλου σε ερώτηση αν είναι πιο αισιόδοξος ότι μπορεί κάτι να αλλάξει μετά την παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι «εάν μετακινηθούν σε βασικά θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνοκυπριακή κοινότητα μπορεί και να υπάρξει πρόοδος».

Οπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Προέδρου με τον Αλαν Ντάνκαν, Υφυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις θα πραγματοποιηθεί αύριο αντί απόψε.

Εξάλλου, άρχισε πριν από λίγο το δείπνο εργασίας στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ. Θα ακολουθήσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – Αιμιλία Χριστοφή – Ελβετία, Κραν Μοντάνα 30/06/2017 22:38

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal