Το εμπόριο αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία, εμποδίζουν την έκδοση του τελικού κοινού ανακοινωθέντος της G7




Το εμπόριο αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία παραμένουν τα δύο βασικά ζητήματα που εμποδίζουν την έκδοση του τελικού ανακοινωθέντος της διάσκεψης G7.

Τα θέματα αυτά, θα απασχολήσουν τους ηγέτες των χωρών-μελών της G7 που συμμετέχουν στην διάσκεψη, αργότερα σήμερα.

Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη ανάληψης μέτρων κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, θα δίνει το χρονικό περιθώριο στις ΗΠΑ προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την Συμφωνία του Παρισιού, σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των κρατών-μελών της G7 θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζουν την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, θα τονίζεται ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την αναφερόμενη συμφωνία, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Πηγές από την Ουάσιγκτον, ανέφεραν χθες ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του, αναφορικά με την Συμφωνία του Παρισιού, μόλις επιστρέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα, από την εννιαήμερη επίσημη περιοδεία του.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις της διάσκεψης έναντι της Ρωσίας, για την Ουκρανία

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G7 θα επαναλαμβάνει την διατύπωση προηγούμενης απειλής για την ενίσχυση των περιοριστικών οικονομικών κι εμπορικών μέτρων κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

27/05/2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ταορμίνα, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: