Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Σαλμάν Αμπέντι από τη νύχτα της επίθεσης στο Μάντσεστερ




Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία φωτογραφίες του Σαλμάν Αμπέντι από τη νύχτα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ.

Οι φωτογραφίες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δείχνουν τον 22χρονο να φορά παντελόνι τζιν, αθλητικά παπούτσια, σκουρόχρωμο μπουφάν, καπέλο του μπέιζμπολ και γυαλιά. Στην πλάτη του διακρίνεται το σακίδιο στο οποίο πιστεύεται ότι μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό που πιθανότατα ο ίδιος είχε κατασκευάσει.

Δεν έχει διευκρινιστεί το σημείο και η ώρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.

Η αστυνομία ανανέωσε την έκκληση για περισσότερες από το κοινό, αν και θεωρεί ότι έχει σαφή εικόνα για τις κινήσεις του Αμπέντι μετά από την επιστροφή του από τη Λιβύη στις 18 Μαΐου.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί έφοδοι και έρευνες σε 17 διαφορετικές διευθύνσεις και 11 άνδρες κρατούνται υπό διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σύμφωνα με την Telegraph, εξάλλου, ο νεότερος αδερφός του δράστη Χασέμ Αμπέντι, ο οποίος έχει συλληφθεί στην Τρίπολη της Λιβύης, πιστεύεται από τις τοπικές αρχές ότι ήταν κεντρικό μέλος σχεδίου επίθεσης κατά του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη Μάρτιν Κόμπλερ.

Η επίθεση σχεδιαζόταν για νωρίτερα μέσα στο έτος στην Τρίπολη, αλλά αποτράπηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ 28/05/2017 11:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: