Σκληρή επίθεση ΕΔΕΚ στον πρόεδρο Αναστασιάδη για χειρισμούς του στο Κυπριακό




“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να αποσείσει τις δικές του ευθύνες”, αναφέσρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Στις συνεντεύξεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσπαθεί να αποσείσει τις δικές του ευθύνες από το γεγονός ότι η τακτική που ακολούθησε, στη ουσία οδηγεί σε αδιέξοδα.

“Την ίδια στιγμή, βοήθησε στην σημαντική αναβάθμιση του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

“Το γεγονός ότι συμφώνησε στην παραμονή δέκα χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων, μετά τη λύση, αυτό στην ουσία, αποτελεί μορφή εγγυήσεων.

“Είναι γεγονός ότι, μέχρι τώρα, δεν υπήρξε συζήτηση για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια και ότι συζητούντο μόνο θέματα διακυβέρνησης και το περιουσιακό, ενώ αρχικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε υποσχεθεί ότι θα ήταν διασταυρούμενη η συζήτηση κεφαλαίων στο πλαίσιο του πάρε-δώσε.

“Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

“Ευθύνεται, επίσης, για το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σε πενταμερή.

“Δυστυχώς για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τις τεράστιες ευθύνες που έχει, γιατί δεν θέλησε, ή δεν διέγνωσε τις προθέσεις της Τουρκίας και του Ακκιντζί, με αποτέλεσμα, ηθελημένα ή όχι, να υποβοηθήσει την Τουρκική πολιτική και να φέρει σε δύσκολη θέση την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Συνυπεύθυνη σε αυτή την τακτική, είναι και η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

“Είναι για όλους αυτούς τους λόγους, που κόμματα, οργανώσεις και απλοί πολίτες, συναισθάνονται την αναγκαιότητα αλλαγής αυτής της πολιτικής και αποφάσισαν να στηρίξουν τις δυνάμεις της αλλαγής και την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/05/2017 15:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: