Συνεργασία Κύπρου και άλλων πέντε κρατών του νότου της Ε.Ε. για φθηνά φάρμακα




Η Κύπρος και άλλα πέντε κράτη μέλη του ευρωπαϊκού νότου συνεργάζονται για να έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσβαση σε φθηνότερα καινοτόμα φάρμακα.

Σε ανακοίνωση που στάλθηκε στα ΜΜΕ από το ΓΤΠ αναφέρεται ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που άρχισε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας της Κύπρου, Γιώργου Παμπορίδη, με την επιστολή που απέστειλε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, Βιτένις Αντριουκάιτις, τον Απρίλιο του 2016 και η οποία κατέληξε χθες βράδυ στην υπογραφή της Διακήρυξης της Βαλέτας.

Έξι κράτη-μέλη του ευρωπαϊκού νότου, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ισπανία συμφώνησαν να συνεργαστούν με πλήρη εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και διαφάνεια για καλύτερη πρόσβαση στα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Νότου να συνεργαστεί για φθηνότερα καινοτόμα φάρμακα που πιστεύει ότι θα οδηγήσει σύντομα σε κοινές δράσεις που θα αποδώσουν απτά αποτελέσματα.

Προς τούτο η Κύπρος έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή στη Λευκωσία τον ερχόμενο μήνα της πρώτης σύσκεψης της Τεχνικής Επιτροπής, με τρεις εκπροσώπους από την κάθε συμμετέχουσα χώρα.

09/05/2017 11:41 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: