Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την νέα πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα




Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε σχετικά με την δοκιμαστική πυραυλική εκτόξευση που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, επρόκειτο για πύραυλο τύπου Scud, ο οποίος διάνυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων κι έπεσε στην θάλασσα, μετά από διάρκεια πτήσης περίπου έξι λεπτών.
“Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ενήμερη,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. “Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί,” τόνισε.

Η Σεούλ εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου, μικρής ακτίνας δράσης

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός πυραύλου μικρής ακτίνας δράσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στην Σεούλ. Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας.

Η σημερινή εκτόξευση, ακολούθησε μια σειρά δοκιμαστικών πυραυλικών εκτοξεύσεων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πύραυλος εκτιμάται ότι ήταν τύπου Scud, ενώ διάνυσε απόσταση 450 χιλιομέτρων, με χρόνο πτήσης περίπου έξι λεπτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμυντικών κύκλων στην Σεούλ, η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα πυραύλων μικρής ακτίνας δράσης, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η σημερινή εκτόξευση έγινε μετά την πραγματοποίηση δύο επιτυχημένων πυραυλικών δοκιμών μεσαίας και μακράς ακτίνας δράσης, κατά τις προηγούμενες εβδομάδες από την Πιονγιάνγκ, κλιμακώνοντας την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο πύραυλος τύπου Scud που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, έφτασε σε ύψος 120 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στρατιωτικός εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας, στην Σεούλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, αναλύουν τα στοιχεία προκειμένου να εξαχθεί συμπέρασμα για τον αριθμό των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν περισσότεροι από ένας πύραυλος.

29/05/2017 06:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States
Σεούλ, Republic of Korea

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: