Μια Ευρωπαϊκή Άμυνα θα ωφελήσει και το ΝΑΤΟ, λέει ο Jens Stoltenberg στη Libre Belgique




Την άποψη πως μία κοινή ευρωπαϊκή άμυνα θα ωφελήσει και το ΝΑΤΟ, εξέφρασε σε αποκλειστική του συνέντευξη στη La Libre Belgique o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, με αφορμή την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και τα εγκαίνια των νέων κτιρίων του Οργανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο Jens Stoltenberg υποστηρίζει ότι οι δαπάνες για την άμυνα θα πρέπει να αυξάνονται όταν αυξάνονται αντίστοιχα και οι εντάσεις, ότι η συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ. Σημειώνει δε, ότι η παρουσία των δυνάμεων της Συμμαχίας στα Βαλκάνια και την Πολωνία είναι άμεση συνέπεια της προσάρτησης της Κριμαίας και της ρωσικής επιθετικότητας.

Εξηγεί όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκεται η ανάπτυξη πιο εποικοδομητικών σχέσεων με τη Ρωσία και ότι η νέα αμερικανική διοίκηση έχει επανεπιβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, καθώς και ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ενισχύσουν – για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό – την παρουσία τους στην Ευρώπη.

16/05/2017 13:19 – ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: