Λιτή ανακοίνωση Βατικανού μετά τη συνάντηση του Πάπα με τον Τραμπ και δώρο με …σημασία

A handout picture provided by the Vatican newspaper L’Osservatore Romano shows Pope Francis (2-R) meeting with US President Donald J. Trump (3-R) and US First Lady Melania Trump (3-L) during a private audience, at the Vatican, 24 May 2017. EPA/OSSERVATORE ROMANO/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Μια λιτή ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Αγία Έδρα, με θέμα την συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, νωρίς σήμερα το πρωί στο Βατικανό.

Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «εκφράσθηκε ικανοποίηση για τις καλές διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Αγία Έδρα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και για την κοινή στράτευση υπέρ της ζωής, της θρησκευτικής ελευθερίας και συνείδησης».

«Παράλληλα- σημειώνει η Αγία Έδρα- εκφράσθηκε η ευχή υπέρ μιας γαλήνιας συνεργασίας ανάμεσα στην χώρα αυτή και στην Καθολική Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία δραστηριοποιείται υπέρ των πολιτών στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της βοήθειας των μεταναστών».

Το Βατικανό υπογραμμίζει, τέλος, ότι «οι συνομιλίες επέτρεψαν μια ανταλλαγή απόψεων επί ορισμένων θεμάτων που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας και της προαγωγής της ειρήνης σε όλο τον κόσμο, διαμέσου της πολιτικής διαπραγμάτευσης και του διαθρησκειακού διαλόγου με ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων».

Ο πάπας δώρισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου την τελευταία εγκύκλιό του με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, για τη συγγραφή της οποίας, όπως έχει πει επανειλημμένα, εμπνεύστηκε και από την δράση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μετά τη συνάντησή του με τον ποντίφικα και την επίσκεψη στην «Καπέλα Σιστίνα», ο Ντόναλντ Τράμπ μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου συνομίλησε, για περίπου μισή ώρα, με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ατζέντα της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο στην Ταορμίνα της Σικελίας.

24/05/2017 15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal