Κατανοητή η ανησυχία του ΔΗΣΥ από τη συνεργασία των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές, αναφέρει η ΕΔΕΚ




“Κατανοητή η ανησυχία της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, και όχι μόνο, από τη συνεργασία των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές

Κατανοούμε την ανησυχία της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, και όχι μόνο, από την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας για συνεργασία των κομμάτων που έχουν μια διαφορετική αντίληψη για την επίλυση του Κυπριακού από αυτήν που εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Η ανησυχία τους πηγάζει και από το ότι αυτή η συνεργασία έχει τα εχέγγυα και τις δυνατότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης και απαλλαγής του τόπου και της πατρίδας μας από την πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

“Αυτή η πολιτική το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταστεί ασαφής και αμφισβητούμενη, γεγονός το οποίο έμμεσα πλην σαφέστατα παραδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Η επιχειρούμενη λαθροβίωση του διαλόγου για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων και για μη παραδοχή της αποτυχίας της διαδικασίας και της μεθόδου που ακολούθησε ο Προέδρος, εγκυμονούν σοβαρότατους κίνδυνους”, συμπληρώνει η ΕΔΕΚ.

“Η ΕΔΕΚ διαχρονικά ήταν και παραμένει αντίθετη με τη ΔΔΟ γιατί ακριβώς η συγκεκριμένη ονοματολογία με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και όσους υποστηρίζουν αυτή την τακτική, στην κατάληξή της παραπέμπει στην υιοθέτησης της χειρότερης μορφής νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

“Καλούμε τη Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων των σκανδάλων”

Σε άλλη της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρεται στα σκάνδαλα.

“Καλούμε τη Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων των σκανδάλων που ταλάνισαν και ταλανίζουν τον δημόσιο τομέα

Παρόλο που θα πρέπει όλοι να αναμένουμε το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης, η διερεύνηση ποινικών αδικημάτων σε βάρος του Υπαρχηγού της Αστυνομίας φέρνει στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα τα οποία παρουσιάζει το αστυνομικό σώμα αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας”, τονίζει η ΕΔΕΚ.

“Τα προβλήματα αυτά παρουσιάζονται σε ζητήματα που έχουν σχέση με αδιαφανείς διαδικασίες αλλά και με επαφές με ομάδες και πρόσωπα για εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων προς το δημόσιο συμφέρον.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια λόγω και της ανοχής που έχει επιδειχθεί στο παρελθόν διαπιστώνουμε με ανησυχία την αύξηση αυτών των φαινομένων.

Καλούμε τη Γενική Εισαγγελία να προχωρήσει στη διερεύνηση όλων αυτών των περιπτώσεων. Ταυτόχρονα, όπως πολλές φορές στο παρελθόν ζητήσαμε και το άνοιγμα υποθέσεων σκανδάλων που ταλάνισαν τον δημόσιο τομέα τα προηγούμενα χρόνια και που κατά τρόπο άμεσο ή έμμεσο έχουν συγκαλυφθεί”, υπογραμμίζει η ΕΔΕΚ.

“Τα φαινόμενα της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης «ημετέρων» κατά παράβαση των δημοκρατιών θεσμών και της μη χρηστής διοίκησης, αποτελούν ένα σοβαρό καρκίνωμα που οδηγούν τις κρατικές υποδομές σε αποσύνθεση και εξανεμίζουν την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος. Αυτό το καρκίνωμα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να εξαλειφθεί”.

05/05/2017 ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: