Η Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά στο θέμα των αγνοουμένων, λέει ο Φωτίου




Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων με συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις, όπως για παράδειγμα να επιτρέψει την πρόσβαση στα αρχεία του τουρκικού στρατού όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις πλείστες περιπτώσεις αγνοουμένων.

Ο κ. Φωτίου, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του ΓΤΠ, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο του AHI (American Hellenic Institute) Νίκο Λαρυγγάκη μέλη της ομογενειακής οργάνωσης. Κατά τη συνάντηση ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια διαφώτισης για το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων και στις ΗΠΑ και ζήτησε από το ΑΗΙ όπως συνδράμει στο θέμα αυτό μέσα από τις διάφορες επαφές του στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ΗΠΑ, αλλά και προς τα κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, όσο και την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία από την Αμερικανική Κυβέρνηση.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τους απόδημους και ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά το AHΙ στις ΗΠΑ για την προώθηση των συμφερόντων της Κύπρου.

Ο κ. Λαρυγγάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από το AHI για τη δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού και για την επίτευξη επίλυσης του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων και ανέφερε ότι προς το σκοπό αυτό το Ινστιτούτο θα συνδράμει ώστε να διευθετηθεί επίσκεψη μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/05/2017 16:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: