Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πείθει λόγω αντιφάσεων Αναστασιάδη, λέει ο Παπαδόπουλος




«Οι συνεχείς παλινδρομήσεις, οι αλλοπρόσαλλες αντιφάσεις του κ. Αναστασιάδη έχουν διαλύσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας της δικής μας πλευράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «συσκότιση», καθώς όπως είπε «έχουμε ζητήσει συγκεκριμένη ενημέρωση, την οποία δεν λάβαμε σήμερα».

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν προτάσεις, δεν υπάρχει στρατηγική στο Κυπριακό».

«Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του Νίκου Αναστασιάδη παραμονές εκλογών, ναι κοστίζουν», την αξιοπιστία της πλευράς μας, καθώς «δεν γινόμαστε πιστευτοί», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Αυτό, συνέχισε, είναι κάτι που «θα το αντιμετωπίζουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πιέσεων που θα δεχτεί η πλευρά μας στη συνέχεια».

Όπως είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δυναμιτίζουν κάθε προοπτική προόδου στις διαπραγματεύσεις, με την Τουρκία να παραμένει «αδιάλλακτη, προκλητική, αμετακίνητη στις θέσεις της».

Αντίθετα, συνέχισε, στη δική μας πλευρά υπάρχει «αμηχανία, σύγχυση, αλλά και διάθεση για περαιτέρω υποχωρήσεις» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η υποχωρητικότητα είναι που εκτρέφει την τουρκική αδιαλλαξία».

«Κανένας πλέον δεν μας πιστεύει γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι τοποθετήσεις, οι προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας εξυπηρετούν απλά προεκλογικές σκοπιμότητες».

Είπε ότι αύριο, Τρίτη συμπληρώνονται 100 ημέρες από τότε που το ΔΗΚΟ κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο την εισήγησή του για μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι η πρόταση δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου ενός αδιεξόδου, αλλά και του κινδύνου να κατηγορηθεί η ε/κ πλευρά στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.

Διερωτήθηκε ακολούθως ποια είναι η στρατηγική της ε/κ πλευράς για να αντιμετωπίσει την τουρκική αδιαλλαξία και πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλει να συζητήσει τις δικές μας εισηγήσεις».

Τέλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί της πρότασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, καθώς αυτό απαιτεί ενημέρωση «και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει τη συσκότιση σε ό,τι αφορά στις θέσεις της πλευράς μας αλλά και την αντιμετώπιση των προτάσεων από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων».

22/05/2017 13:22 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: