Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν το κέντρο του Τορόντο οφείλονται σε υπόγειο μετασχηματιστή

An explosion occurred in downtown Toronto at Yonge and King. Photo via Twittter, @DailyHiveTO
Εκρήξεις από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε μετασχηματιστή συγκλόνισε το οικονομικό κέντρο του Τορόντο για ώρες χθες το απόγευμα (τοπικής ώρας), και η αστυνομία απέκλεισε τμήμα της περιοχής ενώ έβγαιναν από τις σχάρες των υπονόμων πυκνοί καπνοί.

Η έκρηξη συνετέλεσε στον αποκλεισμό της γωνίας των οδών Κίνγκ και Μπέι, στην καρδιά του οικονομικού κέντρου της πόλης. Ενώ ήταν η απογευματινή ώρα αιχμής, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, είπε η αστυνομία.

Η πυρκαγιά σε μετασχηματιστή που βρισκόταν σε υπόγειο ηλεκτρικό θάλαμο προκάλεσε εκκωφαντικές εκρήξεις που συνεχίστηκαν κατά διαστήματα για ώρα, είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Τορόντο Άντριαν Ράτουσνιακ στο πρακτορείο Reuters. Παρόμοιες πυρκαγιές έχουν προκληθεί από νερό, χαλασμένες ηλεκτρικές συνδέσεις ή παλιούς μετασχηματιστές, είπε.

Τα σύννεφα πυκνού καπνού που έβγαιναν από τις σχάρες του υπονόμου στο χώρο και τη γύρω περιοχή μάλλον προκλήθηκαν από πλαστικές μονώσεις που καίγονταν, είπε ο Ράτουσνιακ.

Η πυροσβεστική έφθασε στην περιοχή λίγο μετά τις 5:00 μ.μ. χθες (μεσάνυχτα Τρίτης, ώρα Ελλάδας), και περίπου 40 πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν την πυρκαγιά δύο ώρες αργότερα, είπε ο αρχηγός της τοπικής πυροσβεστικής. Τα τραίνα και τα τραμ είχαν εκτραπεί από την περιοχή κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, είπε ο Ράτουσνιακ.

02/05/2017 04:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
Τορόντο, Canada

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal