Διαλύστε τις ομάδες στήριξης του Ερντογάν στο Κογκρέσο, καλεί ο αναλυτής Michael Rubin




Φανταστείτε μέλη του Κογκρέσου να ενώνουν δυνάμεις για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στις ΗΠΑ, γερουσιαστές να σχηματίζουν ομάδα προάσπισης των σχέσεων με την παραβιάζουσα τα ανθρώπινα δικαιώματα Βενεζουέλα, ή να στηρίζουν ένα καθεστώς που έχει σχέσεις με τη Χαμάς, υποστηρίζει τις συνιστώσες της Αλ Κάιντα, φυλακίζει δημοσιογράφους και επιτίθεται σε Αμερικανούς πολίτες στην καρδιά της Ουάσινγκτον.

Τα παραπάνω γράφει ο αναλυτής Michael Rubin, αναλυτής της “δεξαμενής σκέψης”, American Enterprise Institute και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, που στο παρελθόν είχε γράφει κείμενα υπέρ της Τουρκίας και του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αμερικανός αναλυτής, που αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας και του Ερντογάν, συνεχίζει ως εξής:

Ίσως τα δύο πρώτα σενάρια να είναι φανταστικά, αλλά οι Αμερικανοί ψηφοφόροι ίσως θέλουν να ρωτήσουν τους Gerry Connolly, D-Va., Stephen Cohen, D-Tenn., Pete Sessions, R-Texas, και Steve Chabot, R.-Ohio, γιατί ουσιαστικά ηγούνται μιας ομάδας 100 μελών του Κογκρέσου και Γερουσιαστών που έχει σχέση με το τρίτο σενάριο.

Σύμφωνα με την Τουρκική Συμμαχία Αμερικής «η Τουρκική Ομάδα είναι μια πλατφόρμα μελών των δύο Σωμάτων που επικεντρώνεται στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και σε θέματα που αφορούν τους Τούρκους των ΗΠΑ ». Όμως ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Ναμίκ Ταν και η κυβέρνηση που αντιπροσώπευε αναζητούν στα συγκεκριμένα μέλη του Κογκρέσου κάλυψη για το τουρκικό κράτος και την κοινωνία.

Και πως κράτος και κοινωνία είναι σήμερα; Η Τουρκία, η πάλαι ποτέ σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ, σήμερα έχει καταστεί καθόλα, πλην του ονόματος, κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας, μια δικτατορία, παθητικό στο ΝΑΤΟ και πηγή αστάθειας στη Μέση Ανατολή.

Οι δικαιολογίες ότι τα μέλη της εν λόγω ομάδας υποστηρίζουν τις ισχυρές αμερικανοτουρκικές σχέσεις αλλά δεν κρίνουν τον πρόεδρο Ερντογάν, δεν πείθουν. Άλλωστε η Τουρκία δεν είναι πια δημοκρατία.

Ο Ερντογάν έχει ανακηρύξει μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που του προσδίδει εξουσίες να φυλακίζει αντιπάλους του. Και μέχρι στιγμής έχει φυλακίσει 50.000 και έχει διώξει τριπλάσιους. Η τουρκική πρεσβεία, στο μεταξύ, δεν αντιπροσωπεύει την Τουρκία, αλλά τον Ερντογάν και το κόμμα του. Δεν αποτελεί κέντρο εξυπηρέτησης των Τούρκων στις ΗΠΑ αλλά κέντρο κατασκοπίας εναντίον τους.

Αν τα μέλη του Κογκρέσου της Τουρκικής Ομάδας επιθυμούν να ενισχύσουν τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μπορούν να το κάνουν καθημερινά, έκαστος, χωρίς να δίνουν την εντύπωση ότι συνυπογράφουν με το τουρκικό καθεστώς.

Ήρθε η ώρα το Κογκρέσο να πράξει το ορθό και να σταματήσει να καλύπτει μια χώρα και μια κυβέρνηση που χωρίς καν να δικαιολογείται εξαπολύει επιθέσεις εντός της Ουάσιγκτον. Διαλύστε τώρα την Τουρκική Ομάδα.

Οι ΗΠΑ ζητούν τα ονόματα των Τούρκων αστυνομικών: Μαζική καταδίκη της άνευ προηγουμένου βίας των Τούρκων

Αμερικανικό διάβημα στην Τουρκία: Η αστυνομία αναζητεί για να συλλάβει τους Τούρκους μπάτσους

Επίθεση στους Τούρκους από την δήμαρχο της Ουάσιγκτον: Προσβολή για τις αξίες μας

ΠΗΓΗ: Washington Examiner

  • Michael Rubin (@Mrubin1971) is a contributor to the Washington Examiner’s Beltway Confidential blog. He is a resident scholar at the American Enterprise Institute and a former Pentagon official.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: