O Βραζιλιάνος Κακά καλύτερα αμειβόμενος στις ΗΠΑ για τρίτη χρονιά: Παίζει για το Ορλάντο




Ο μέσος της Ορλάντο Σίτι, Κακά είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος παίκτης της Major League Soccer για τρίτη συνεχή χρονιά, με ετήσια κέρδη άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ένωση παικτών MLS.

Ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος δεν έχει παίξει από τότε που τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν του Ορλάντο στις αρχές Μαρτίου, θα κερδίσει 7,2 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Ο Ιταλός επιθετικός και πρώην νικητής του βραβείου Landon Donovan MVP, Σεμπάστιαν Τζοβίνκο, ήταν ο δεύτερος στον κατάλογο με συνολική αποζημίωση ύψους 7,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενος από τον αρχηγό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ  Μίκαελ Μπράντλι (6,5 εκατομμύρια δολάρια). Ο Ιταλός μέσος της Νέας Υόρκης, Αντρέα Πίρλο (5.9 εκατομμύρια δολάρια) και ο συμπαίκτης του Ισπανός Νταβίντ Βίγια (5.6 εκατομμύρια δολάρια) κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι, Τζοβάνι Ντος Σάντος  5.5 εκατομμύρια δολάρια) ήταν έκτος ενώ ο Μπαστιάν Σβαιστάινγκερ, στην πρώτη του χρονιά με το Σικάγο Φάιρ, έλαβε την έβδομη θέση με 5.4 εκατομμύρια δολάρια. Στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονται ακόμα ο Ζόζι Αλτιντορ (4,9 εκατομμύρια δολάρια), ο Κλιντ Ντεμπσέι (3,9 εκατομμύρια δολάρια) και ο Αργεντινός Ντιέγκο Βαλέρι (2,6 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ομάδες της MLS δεν αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς όταν ανακοινώνουν τα συμβόλαια των παικτών αλλά τα στοιχεία επιβεβαιώνονται από την ένωση δύο φορές το χρόνο.

Αντώνης Βαζογιάννης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: