Μέγιστη προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας, τονίζει η Αιμιλιανίδου




Μέγιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσα από συντονισμένη προσπάθεια που έχει αρχίσει να αποφέρει τα πρώτα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, αναφέρει η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως σημειώνει, η ανεργία έχει μειωθεί από 15,9% το 2013 σε 12,9% το 2016 και ένας σημαντικός αριθμός πολιτών έχει επιστρέψει στην αγορά εργασίας, ενώ ο Μάρτιος 2017 ήταν ο 35ος συνεχόμενος μήνας, κατά τον οποίο η ανεργία ήταν χαμηλότερη σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου. Ωστόσο, τονίζει ότι «δεν εφησυχάζουμε».

Παράλληλα, αναφέρει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας και μείωση της ανεργίας και στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζονται, αυτή την περίοδο μόνο, πέραν των δέκα Σχεδίων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, περιλαμβανομένου του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για Πρόσληψη Ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών, του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων ηλικίας 25 μέχρι 29 ετών και του Σχεδίου Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Επίσης, σημειώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, παρέχεται στήριξη στις ευάλωτες ομάδες με την εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω του οποίου ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες διαβίωσης και στέγασης οικογενειών και προσώπων που είτε δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους, είτε είναι άτομα με αναπηρίες.

«Σκοπός της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η παροχή ευκαιριών ενσωμάτωσης των ευάλωτων ομάδων στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, μέσω μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και μεταχείρισης», προσθέτει η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός επισημαίνει ακόμα ότι αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον αυστηρό έλεγχο της αγοράς εργασίας, έχοντας ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τη διασφάλιση των συνθηκών απασχόλησης, την ίση μεταχείριση στην εργασία και την καταπολέμηση και αντιμετώπιση της παράνομης και αδήλωτης απασχόλησης. Ως προς τα θέματα αυτά, συμπληρώνει, η Κυβέρνηση παράγει συνεχώς νομοθετικό έργο που με την εφαρμογή του θα διαφοροποιήσει ουσιωδώς τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας της αγοράς εργασίας.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου εύχεται σε όλες και όλους τους εργαζόμενους καλή Πρωτομαγιά και διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανόρθωση της οικονομίας, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την στήριξη των ευάλωτων ομάδων.

«Είμαι βέβαιη ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας», καταλήγει η υπουργός Εργασίας της Κύπρου.

30/04/2017 12:30 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: