Μεγάλη οδύνη προκαλεί ο χαμός τόσων ανθρώπων, δηλώνει η κυβέρνηση για το ναυάγιο προσφύγων




Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό ναυάγιο που συνέβη χθες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 πρόσφυγες, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ο χαμός των συνανθρώπων μας και ειδικά των μικρών παιδιών που αναζητούσαν την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, σε μια άλλη πατρίδα, μας επηρεάζει όλους και μας προκαλεί μεγάλη οδύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται «ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε έμπρακτη δυνατή προσπάθεια, τόσο στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το Προσφυγικό, όσο και κατά μόνας, ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές στο ελάχιστο και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα τερματίσουν τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και θα δώσουν προοπτική σε όσους, ανέστιοι, ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο».

Στην ανακοίνωση, υπογραμμίζεται ότι «η Ευρώπη οφείλει να αναγνωρίσει τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες που να ταιριάζουν με τις ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες ιδρυτικές της αρχές».

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το πρωί όταν πλαστική βάρκα με 25 πρόσφυγες και μετανάστες ανατράπηκε στα ανοιχτά της Μήθυμνας στην Λέσβο με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 16 από τους επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ένα παιδί. Διασώθηκαν 2 γυναίκες, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων ανθρώπων συνεχίζονται, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του υπουργείου.

25/04/2017 09:44 – ΚΥΠΕ – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: