Κινητά εκλογικά κέντρα στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν στη Γερμανία




Ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν και της ενδεχόμενης μικρής συμμετοχής των ψηφοφόρων, δοκιμάστηκε ένας νέος τρόπος προσέλκυσής τους στην πρωτεύουσα Κίελο: Τα κινητά εκλογικά κέντρα, τα οποία θυμίζουν κινητά κέντρα …αιμοδοσίας.

Το πείραμα θα κοστίσει στο κρατίδιο 25.000 ευρώ και έτσι οι κάλπες θα πάνε …αυτοπροσώπως στους εκλογείς, αντί να συμβεί το αντίθετο.

Τα κινητά εκλογικά κέντρα θα βρίσκονται σε διάφορα “κομβικά” σημεία της πόλης όπως κοντά σε σουπερμάρκετ, βενζινάδικα ή μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και την ιδέα φαίνεται πως οι πολίτες την βρίσκουν καλή, αφού μπορούν να συνδυάσουν άλλες υποχρεώσεις τους με τις τοπικές εκλογές.

Η συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ήταν περίπου 60%, αλλά στις δημοτικές συμμετείχε μόνον το 46,7%, ποσοστό το οποίο ήταν και το ιστορικό χαμηλό συμμετοχής.

Αν η ιδέα αυτή θα αποδώσει θα φανεί βέβαια την ημέρα των εκλογών. Εάν το πείραμα επιτύχει τότε θα επεκταθεί και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλης Λίμπεκ, το φθινόπωρο.

03/04/2017 09:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Neues Deutschland
Βερολίνο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: