Κίνημα Αλληλεγγύη: Οι ηγεσίες Συναγερμού – ΑΚΕΛ συμπλέουν με την Τουρκία στο Κυπριακό




“Την ώρα που η Τουρκία εκβιάζει και απειλεί ξεκάθαρα την Κυπριακή Δημοκρατία για το Φυσικό Αέριο, οι ηγεσίες των κομμάτων Συναγερμού και ΑΚΕΛ επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν για τις προοπτικές της νέας φάσης του διαλόγου που άρχισε χθες”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Μετά την κατ’ απαίτηση Ακιντζί ταπείνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η τουρκική πλευρά έχει αποθρασυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς πλέον γνωρίζει και έμπρακτα ότι οι απειλές της πιάνουν τόπο.

“Σημειώνουμε την ξεκάθαρη θέση της Αλληλεγγύης ότι σε κανένα σημείο δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η κατάθεση «γεφυρωτικών προτάσεων» από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών.

“Ο κύριος Έιντε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό λειτουργεί ήδη ως λομπίστας των Τούρκων για ικανοποίηση του παράλογου αιτήματος των 4 βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών.

«Γεφυρωτικές προτάσεις» έστω και προφορικές από τον κύριο Έιντε, δεν θα είναι καν ποντιοπιλατικές, αλλά καθαρά τουρκικών προδιαγραφών.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αντί να τον στηρίζει σιωπηρά, πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του.Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο πριν την επόμενη συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη στις 20 Απριλίου”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/04/2017 14:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: