Η Τουρκία προκαλεί και προσβάλει συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύης




«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Κυπριακό λαό εάν οι δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη περί συμφωνίας τους στις 15 Μαΐου 2015 για το Φυσικό αέριο ευσταθούν ή όχι. Η Κύπρος έχει περικυκλωθεί από τον τουρκικό στόλο που κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η κυβέρνηση του κάνει πως ούτε ακούει, ούτε βλέπει. Η Τουρκία στέλνει και πάλι το Μπαρμπαρός για προελάσεις στην περιοχή Καρπασίας – Αμμοχώστου για σεισμικές έρευνες, και η κυβέρνηση του περί άλλων τυρβάζει», τονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύης σε ανακοίνωση του.

«Η Τουρκία προκαλεί και προσβάλει συνεχώς την Κυπριακή Δημοκρατία, στέλνοντας ακόμη και πολεμικά πλοία και αεροπλάνα στην ΑΟΖ και στα χωρικά μας ύδατα, και η κυβέρνηση Αναστασιάδη προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, μιλά για επικοινωνιακούς χειρισμούς και διαβεβαιώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Πότε, πώς, με ποιο τρόπο;

«Κλαψουρίζοντας» για ακόμα μια φορά στα Ηνωμένα Έθνη; Τι άλλο πρέπει να επισυμβεί για να αντιληφθεί τους τουρκικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας;», αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύης.

«Αυτή η πολεμική απειλή και πρόκληση της Τουρκίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη προ διετίας όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε διακόψει τις συνομιλίες και είχε διασώσει έστω και στο ελάχιστο την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», προσθέτει.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι σαφές ότι συνομιλώντας υπό αυτές τις συνθήκες καλύπτει την τουρκική αδιαλλαξία διότι αρνείται να αποδεχθεί την αποτυχία της καταστροφικής για τον Κυπριακό Ελληνισμό πολιτικής του» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη.

22/04/2017 13:07 / ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: