Για τακτική υποχωρητικότητας κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη η ΕΔΕΚ




“Από τη στιγμή που η Τουρκία προχωρεί σε προκλητικές ενέργειες και αναβαθμισμένες απαίτησες, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολουθεί τακτική υποχωρητικότητας η οποία προδιαγράφει, ενδεχομένως, επικίνδυνες εξελίξεις”, αναφέρει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει: Να σχολιάσει εάν και κατά πόσο οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί για το Φυσικό Αέριο και όσα ισχυρίζεται ότι συμφώνησαν στις 15 Μαΐου 2015 ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα.

Να εξηγήσει γιατί το Μάρτιο του 2015 ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο ότι η διακοπή των ερευνητικών γεωτρήσεων της ΕΝΙ οφειλόταν σε συντήρηση του τρυπανιού, ενώ για δύο και πλέον χρόνια αυτή η συντήρηση δεν ολοκληρώθηκε και δεν επέστρεψε στις γεωτρήσεις”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

“Να ενημερώσει για το πότε θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να τερματιστεί η αναγνώριση του ψευδοκράτους και του εκπροσώπου της κατοχής.

Να ενημερώσει εάν έχει πρόθεση σε περίπτωση που η Τουρκία δεν συμμορφωθεί ως προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν την Κύπρο, να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να τερματιστεί ή για να μην πραγματοποιηθεί η αναβαθμισμένη τελωνειακή ένωση Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης”, συμπληρώνει η Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Κέντρου.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να συνεχίσει να παραπλανά τον Κυπριακό λαό.

Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει τι θέλει και να διεκδικήσει δημοκρατική και βιώσιμη λύση, διασφάλιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού λαού”, καταλήγει η ΕΔΕΚ.

22/04/2017 11:03 – ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: