Ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί ανακοίνωσε συνάντηση με Γιούνκερ αύριο στις Βρυξέλλες




Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα έχει αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κ. Ακιντζί, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:45, ώρα Κύπρου.

ΚΥΠΕ Οντούλ ΑσίκΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/04/2017 21:04

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ευρωπαϊκό Βατερλό Ακιντζί: Καμία συνάντηση με κανένα κοινοτικό αξιωματούχο στις Βρυξέλλες

Καμία συνάντηση με κανέναν κοινοτικό αξιωματούχο δεν είχε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακινζτί στις Βρυξέλλες.

Σε αντίθεση με πληροφορίες, ο Ακιντζί δεν συναντήθηκε ούτε θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ούτε με την Ύπατη Εκπρόσωπο Φεντερικα Μογκερίνι, ούτε και με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Αυτό επιβεβαίωσαν στο ΚΥΠΕ εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι εξηγούν ότι καμία τέτοια συνάντηση δεν είναι προγραμματισμένη.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν εξάλλου βρίσκεται στο Στρασβούργο, όπου συνεδριάζει το Κολέγιο των Επιτρόπων, η δε Φεντερίκα Μογκερίνι είναι εξαιρετικά απασχολημένη με τη διοργάνωση συνεδρίου για το μέλλον της συριακής διένεξης.

Το όνομα του Ακιντζί δεν υπήρχε στην ατζέντα του επιτρόπου Χαν. Το ίδιο αρνητικές ήταν και οι απαντήσεις για πιθανές συναντήσεις με άλλα μέλη του επιτελείου του κ. Γιούνκερ τα οποία έχουν αρμοδιότητα για το κυπριακό.

Τέλος Πρόεδρος Τουσκ βρίσκεται σε ταξίδι στη Σλοβενία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, άρα ούτε αυτός πρόκειται να συναντηθεί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 04/04/2017 17:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: