Εκβιασμός η τουρκική απαίτηση για ενωτικό δημοψήφισμα, δηλώνει ο Γιώργος Περδίκης




“Η συζήτηση στην Ολομέλεια αύριο για το Ενωτικό δημοψήφισμα θα είναι ενώπιον ενός εκβιασμού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιώργοςε Περδίκης.

“Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, όσον αφορά το θέμα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε την πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

“Είναι βέβαιο ότι θα γίνει μια μεγάλη συζήτηση αύριο ενώπιον ενός εκβιασμού και αυτό ξεκαθαρίζει πλέον από τις δηλώσεις του λεγόμενου Υπουργείου Εξωτερικών του Ψευδοκράτους ότι τίθεται ως προϋπόθεση για την έναρξη των συνομιλιών, το να ψηφίσει αύριο η βουλή αυτό που αποκαλείται από κάποιους νόμος Ακιντζί.

“Άρα δυστυχώς διαπιστώνουμε, εκ των υστέρων, ότι για τους Τούρκους τουλάχιστον, ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουν βάλει για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Δηλαδή η βουλή πρώτα πρέπει να ψηφίσει αυτό που θέλουν εκείνοι, τον νόμο Ακιντζί , δεύτερο να μπει χρονοδιάγραμμα ως τον Ιούνιο και τρίτον να εφαρμοστούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

“Εμείς λέμε ότι αν θέλουμε να εφαρμόσουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το πρώτο πράγμα που πρέπει γίνει είναι να αφαιρεθεί η σημαία του ψευδοκράτους, του παράνομου αυτού κράτους, το οποίο έχει καταδικαστεί από ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, από το βουνό του Πενταδακτύλου και έπειτα να ψηφίσουμε όλοι μαζί τη νομοθεσία ΔΗΣΥ-Ακιντζί, αλλά και όσες άλλες νομοθεσίες θέλουν.

“Πρέπει να υπάρχει δηλαδή μια αμοιβαιότητα. Δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους, δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια στη φάση “Δώστε μας! Δώστε μας!”.

“Nα δείξουμε κατανόηση, να δείξουμε καλή θέληση αλλά αυτοί πότε θα δείξουν καλή θέληση;

“Γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το ΔΗΣΑΚΕΛ δεν ζητούν από την πλευρά των Τούρκων εκείνα που οι ίδιοι αποκαλούν προκλήσεις;”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/04/2017 14:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: