Δεν υπήρξαν μεγάλες απώλειες από την επίθεση των ΗΠΑ, εκτιμά ο κυβερνήτης της Χομς




Την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν “μεγάλες ανθρώπινες απώλειες” από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία, εξέφρασε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς.

Κατά την εκτίμηση του Ταλάλ Μπαραζί “υπάρχουν υλικές καταστροφές.”

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων στη Συρία, εξυπηρετεί τους σκοπούς των “ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων,” αλλά και του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, στη Συρία.

“Η ηγεσία της Συρίας, αλλά και η πολιτική της, δε θα αλλάξουν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χομς, Ταλάλ Μπαραζί στη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης του στην κρατική τηλεόραση. “Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία,” πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Χομς δήλωσε στο Reuters ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς, αλλά και διάσωσης του προσωπικού, στην αεροπορική βάση που δέχθηκε το πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η αεροπορική βάση υποστήριζε τις επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας, κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύγκλιση του ΣΑ ζητά η Βολιβία

Η Βολιβία ζήτησε για σήμερα, την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφορικά με την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία, σύμφωνα με υψηλόβαθμο διπλωμάτη.

Η αντιπολίτευση ελπίζει σε συνέχιση των βομβαρδισμών

H Εθνική Συμμαχία της Συρίας ελπίζει ότι οι πυραυλικές επιδρομές κατά της Συρίας θα συνεχιστούν, προκειμένου να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης, αλλά και “η χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων,” σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης.

07/04/2017 06:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Χομς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: