Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών στην οικονομία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας




Αυξάνεται η εμπιστοσύνη των Γερμανών στην οικονομία, με τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, να δείχνουν ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός έχει αναθερμάνει την αισιοδοξία για τον Μάιο.

Η έρευνα αγοράς της εταιρείας GfK, η οποία διεξήχθη μεταξύ 2.000 καταναλωτών, έδειξε άνοδο του δείκτη από τις 9,8 μονάδες του τρέχοντος μήνα στις 10,2 μονάδες για τον Μάιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

“Οι Γερμανοί καταναλωτές βλέπουν την εγχώρια οικονομία σε καλό δρόμο για τους επόμενους μήνες”, η οποία σε συνδυασμό με τον χαμηλότερο πληθωρισμό έχουν ενισχύσει τις προσδοκίες των εργαζομένων όσον αφορά το εισόδημα τους.

Η έντονη άνοδος του πληθωρισμού στο 2,2% τον Φεβρουάριο στην Γερμανία είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η αισιοδοξία, καθώς οι υψηλότερες τιμές τροφίμων και ενέργειας μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, η ανεργία συνέχισε στη Γερμανία να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα από την επανένωση της χώρας το 1990 και φαίνεται ότι μειώνεται ακόμα περισσότερο με βάση προβλέψεις, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του κοινού.

Η εμπιστοσύνη όσον αφορά την απασχόληση και την ανάπτυξη και οι προσδοκίες για υψηλότερα εισοδήματα κάνουν τους καταναλωτές πιο πιθανό να προχωρήσουν σε μεγάλες αγορές, σύμφωνα με επιμέρους δείκτη της έρευνας της GfK.

“Η ευρέως σταθερή αγορά εργασίας είναι μια αξιόπιστη και ισχυρή υποστήριξη της διάθεσης των καταναλωτών και της εγχώριας οικονομίας”, σημειώνει η GfK σε ανακοίνωση της.

Οι ερευνητές της εταιρείας εκτιμούν από τον Ιανουάριο αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,5% σε όλη τη διάρκεια του έτους.

27/04/2017 09:56 / ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Γερμανία/ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: