Στην αφετηρία ο «αιώνιος έφηβος» Φώτης Πετρίδης: Τρέχει μαραθώνιο ο 95χρονος




Γεννήθηκε το 1922, υπήρξε πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων τόσο στα νιάτα του, όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014)και δεν σταμάτησε ποτέ να αθλείται: ο 95χρονος σήμερα Φώτης Πετρίδης θα τρέξει για άλλη μια φορά στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”, αποτελώντας τον γηραιότερο -αλλά και τον συμπαθέστερο- δρομέα.

Ο αγαπημένος όλων κυρ-Φώτης, που έχει ταυτιστεί με το κορυφαίο εαρινό αθλητικό γεγονός, έκλεισε έγκαιρα θέση στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και θα είναι παρών στην εκκίνηση, την Κυριακή 2 Απριλίου, για να ζήσει και πάλι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ο κ. Πετρίδης, επιδεικνύοντας το ζήλο εφήβου, δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” ως εθελοντής, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
Τονίζει μάλιστα ότι θα τρέχει μέχρι να τα …εκατοστήσει και ακόμα παραπέρα. Πάντως, όπως δηλώνει, ακόμη και στα 95 του χρόνια, έχει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει στο μέλλον: Να καλύψει την απόσταση των 42.195 μέτρων, από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη.

“Θέλω κάποια φορά να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο! Είναι ο μοναδικός δρόμος του αγωνιστικού προγράμματος, που δεν έχω τρέξει. Στα νιάτα μου ήμουν Μαραθωνοδρόμος και έτρεχα ακόμα και 50, 60, 70 χιλιόμετρα. Ακόμα και σήμερα, καθημερινά τρέχω ή περπατάω επτά – οκτώ χιλιόμετρα. Γι? αυτό πιστεύω ότι μπορώ να ‘βγάλω’ αισίως την απόσταση του Μαραθωνίου. Αν το τολμήσω και το καταφέρω, θα χαρώ πολύ εγώ, αλλά θα χαρούν και τα δισέγγονά μου που θα με βλέπουν” δηλώνει, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση.

Τελευταίες ημέρες εγγραφών

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” Stoiximan.gr, θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 8 το πρωί και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος, 10.000 και 5.000 μέτρων, καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Μετά τη διήμερη παράταση που δόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, οι ατομικές εγγραφές μπορούν να υποβληθούν έως αύριο, Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τους εξής τρόπους: Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org  και www.atgm.gr, με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων), αυτοπροσώπως στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: