Μετά από συμφωνία ΕΕ – Ρωσίας θα κατασκευαστεί η 2η γραμμή του Turkish Stream




Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του Turkish Stream, θα εξαρτηθεί από τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν μεταξύ τους η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στη Μόσχα Χουσεϊνί Ντιριόζ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, καθιστώντας σαφές ότι για την έναρξη της κατασκευής του θα απαιτηθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η κατασκευή της δεύτερης γραμμής εξαρτάται από εκείνες τις συμφωνίες στις οποίες θα καταλήξουν η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης κατά την διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις στο σύγχρονο στάδιο» που διοργάνωσε το Διεθνές Ειδησεογραφικό Πρακτορείο «Ρωσία Σεβόντνια» («Η Ρωσία Σήμερα»/Russia Today).

Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream, προβλέπεται να καταλήξει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά απαιτεί την έγκριση από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιού, ο τούρκος πρέσβης δήλωσε ότι το 2018 θα αρχίσει η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού, ενώ το 2023 θα τεθεί σε λειτουργία.

Τρεις ημέρες νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ είχε δηλώσει ότι η υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού Turkish Stream προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτηση του αγωγού προγραμματίζεται να αρχίσει στα μέσα του 2017 και η πρώτη γραμμή του αγωγού να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2019.

13/03/2017 14:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: