Οικολόγοι: H Κύπρος να επιμείνει σε πάγωμα ευρωπαϊκής βοήθειας προς Τουρκία για Κυπριακό




H Κύπρος να επιμείνει στο “πάγωμα” της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Τουρκία και λόγω της ευθύνης της για την εμπλοκή των συνομιλιών στο Κυπριακό, ζητούν οι Οικολόγοι.

“Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις της Τουρκίας με χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα της χώρας, που θα βοηθήσουν τον νεοσουλτάνο Ερντογάν να δημιουργήσει ένα απολυταρχικό καθεστώς, ωθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στο “πάγωμα” της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας.

“Έπρεπε εδώ και καιρό η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει το “πάγωμα” της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Τουρκία, αφού δεν είχε εκπληρώσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις. Ακόμα και τώρα, πρέπει η Κυβέρνηση να επιμείνει στο “πάγωμα”, λόγω της εμπλοκής που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες για το Κυπριακό εξαιτίας της Τουρκίας.

“Επιβάλλεται να μπει στην ατζέντα των όσων αρνητικών πράττει η Τουρκία και το Κυπριακό. Ας σταματήσει η τακτική του “δε ζητάμε τίποτα για να μην προκαλούμε τον Ερντογάν”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/03/2017 11:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: