Για 2-3 εκκρεμότητες μιλά η κυβέρνηση για αξιολόγηση, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες




«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ονομαζόμενου “Brussels Group”, δηλαδή των διαπραγματεύσεων των ελληνικών αρχών με την τρόικα στις Βρυξέλλες.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης πηγή του ESM είπε στο ΚΥΠΕ ότι “δεν υπάρχει απόφαση σήμερα, οι συζητήσεις συνεχίζονται”. Μια δεύτερη πηγή διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις θα συνεχίζονταν στις Βρυξέλλες και τις επόμενες ημέρες. Μία ώρα όμως και τριάντα λεπτά μετά το τέλος των συνομιλιών, η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε ότι γυρίζει στην Αθήνα και πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από απόσταση.

Η ελληνική πλευρά πρέπει να καταλήξει με τους ελεγκτές του προγράμματος σε μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (Staff level agreement – SLA) μαζί με τον καθορισμό πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων για την περίοδο μετά το 2018, ώστε να διασφαλίσει απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης (με απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ για σύναψη ενός MEFP – memorandum of economic and financial policy) και την εκταμίευση της επόμενης (3ης) δόσης του 3ου ελληνικού προγράμματος με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησής του. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποπληρώσουν τον Ιούλιο ομόλογα και δόσεις ύψους συνολικά 7 δις προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

http://mignatiou.com/2017/03/vriskomaste-poli-konta-sto-klisimo-tis-axiologisis-lei-o-giorgos-katrougkalos/

http://mignatiou.com/2017/03/papadimitriou-kiriarchi-i-prosdokia-oti-tha-klisi-i-simfonia-ton-aprilio/

http://mignatiou.com/2017/03/vari-to-klima-sto-metopo-tis-axiologisis-ston-apoicho-epistolis-tsipra-anaforon-dnt/

24/03/2017 11:32, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα
ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 24/03/2017 09:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: