“Επιβάλλεται η επανέναρξη του διαλόγου για Κυπριακό”: Δεν αλλάζει στάση ο Νεοφύτου




Τη θέση ότι επιβάλλεται η επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού αφού είναι μονόδρομος για την επίτευξη βιώσιμης λύσης, εξέφρασε εκ νέου ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με το Γερμανό Πρέσβη. Συζητήσαμε τα του Κυπριακού αλλά και τα διαδραματιζόμενα στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Κύπρο Nikolai von Schoepff, την Τρίτη.

Επαναλάβαμε τη θέση μας, πρόσθεσε, «πως είμαστε πανέτοιμοι ως Ελληνοκυπριακή πλευρά να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις». Εξάλλου, διευκρίνισε, «δεν είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά που αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις, αλλά η Τουρκοκυπριακή».

«Ν` αφεθούν τα άλλοθι και οι αφορμές και να δούμε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Είναι εξίσου γεγονός, πρόσθεσε, «ότι παραμένουν σημαντικά ζητήματα που χρήζουν σοβαρότατης διαπραγμάτευσης και επιβάλλεται η επανέναρξη του διαλόγου».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ «είναι μονόδρομος και για τις δύο κοινότητες, αλλά και για το σύνολο του κυπριακού λαού, ο διάλογος στην προσπάθειά μας εξεύρουμε μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ν` απαλλαχτούμε από την κατοχή και από τα τουρκικά στρατεύματα».

Σε ερώτηση για τις προεκλογικές κινήσεις που γίνονται εν όψει των Προεδρικών του Φεβρουαρίου 2018 ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι «δεν μου πέφτει λόγος για τις διεργασίες οποιουδήποτε κόμματος, ούτε και μας πέφτει λόγος αν κάποιοι θέλουν ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές να ξεκινήσουν την προετοιμασία».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/03/2017 13:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: