Διάσταση απόψεων Αναστασιάδη – ηγεσίας ΔΗΣΥ για Κυπριακό βλέπει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την οφειλόμενη απάντηση στο ανερμάτιστο Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιστορία και ότι είναι αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Αυτή τη θέση, ότι δηλαδή δεν πρέπει να υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και τους παραλογισμούς του Μουσταφά Ακιντζί, θα πρέπει να την πει και να την εξηγήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόσο στον Αβέρωφ όσο και στο τμήμα της ηγεσίας του κόμματός του, που υποκύπτει συνεχώς στις τουρκικές αξιώσεις”.

“Οι αντιφάσεις στο χώρο του Κυβερνητικού στρατοπέδου είναι εμφανείς και εξοργίζουν τους Έλληνες αυτού του τόπου. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αποτυχία της πολιτικής του εξευμενισμού, η οποία όχι μόνο έχει προξενήσει προβλήματα και αδιέξοδα στις προσπάθειες δημοκρατικής λύσης του Κυπριακού, αλλά ταυτοχρόνως, έχει τροφοδοτήσει την τουρκική αδιαλλαξία και έχει δώσει διεθνώς και ειδικότερα στην ΕΕ συγχωροχάρτι στην κατοχική χώρα, εκτίθενται και προκαλούν τον αγωνιζόμενο λαό”, καταλήγει.

Το μνημείο της ΕΟΚΑ

«Για άλλη μια φορά χθες, αποδείχθηκε η αθλιότητα των πολιτικών του Συναγερμού, η ηττοπάθεια, και η έκδηλη υποταγή του στην τουρκική κατοχή και στις προσταγές του Ερντογάν».

Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε ότι: «Μετά από παρέμβαση του Συναγερμού στην Πολεοδομική Επιτροπή του Δήμου Λεμεσού, οδηγήθηκε σε αναβολή η συζήτηση της αίτησης του Ιδρύματος Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, για ανέγερση μνημείου της ΕΟΚΑ».

«Πρόκειται για υπόθεση που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, με το Ίδρυμα να προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την παραχώρηση της άδειας ανέγερσης του μνημείου, και να δικαιώνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι: «Η Αλληλεγγύη έχει σαφέστατες πληροφορίες από αγωνιστές της ΕΟΚΑ για το τι ακριβώς συμβαίνει. Καλούμε τους Συνδέσμους των Αγωνιστών να διεκδικήσουν πάραυτα μαζί με εμάς, την εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τη χορήγηση στο Ίδρυμα της άδειας ανέγερσης του μνημείου».

«Η χθεσινή ενέργεια του Συναγερμού έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας του να αναιρέσει την απόφαση της Βουλής για τη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος» τόνισε ο κύριος Σελινόπουλος.

Καταληκτικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος σημείωσε: «Ρωτούμε ευθέως τους αντρειωμένους του Συναγερμού, οι οποίοι όπως λένε παλεύουν για μια Λύση που θέλει τόλμη: Γιατί δεν τολμούν να απαιτήσουν και την απομάκρυνση των αγαλμάτων του Κεμάλ Ατατούρκ που έχουν κατακλύσει την κατεχόμενη Κύπρο;».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/03/2017 14:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: