“Aντάξιοι της ιστορίας τους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ”: Τι λέει ο “Μεγαλέξανδρος” Κούδας




Οι συζητήσεις, από την αρχή της εβδομάδας κιόλας, πολλές για την συνάντηση της Τούμπας. Ποδόσφαιρο, οικονομία, ακόμα και πολιτική. Πολλοί είναι εκείνοι που μίλησαν, λιγότεροι εκείνοι που απασχόλησαν με τις αναλύσεις και τις προβλέψεις τους, ελάχιστοι όμως αυτοί που μπορούν να δημιουργούν σιωπές με τη γνώμη τους. Σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη ή Θεσσαλονίκη και Πειραιά. 

Ανάμεσά τους, σε αυτούς τους λιγοστούς, δίχως αμφιβολία, ο Γιώργος Κούδας. Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που η ποδοσφαιρική του ευφυία, έγινε στο παρελθόν αιτία, να χωριστεί η Ελλάδα στη μέση. Κάθε τέτοιο ντέρμπι, είναι το πρόσωπο, που περισσότερο από κάθε άλλο, έρχεται στη σκέψη, ως σημείο αναφοράς του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την σημερινή μεγάλη αναμέτρηση τον συνάντησε στο τηλέφωνο, προκειμένου, με λίγα λόγια, όπως συνηθίζει άλλωστε, να πει, τι περιμένει και τι θέλει. «Εάν έπαιζα θα μπορούσα να πω περισσότερα», μας είπε ολοκληρώνοντας την πρόταση γελώντας. Δίχως να στριμώχνει λέξεις στο μυαλό και το στόμα, ο Γιώργος Κούδας είναι ξεκάθαρος:

«Εκείνο που πραγματικά περιμένω αλλά και θέλω είναι να παιχθεί ποδόσφαιρο. Να δει ο κόσμος αυτό που πραγματικά περιμένει να δει από δύο μεγάλες ομάδες. Δύο ομάδες με ιστορία», πρόσθεσε ο Γιώργος Κούδας, φέροντας στο μυαλό μας επεισόδια, κάποιες φορές περισσότερο σοβαρά, που έχουν γίνει κατά καιρούς στις συναντήσεις των δύο ομάδων.  «Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό. Όλα τα άλλα να μείνουν στην άκρη. Δεν υπάρχει λόγος και χώρος για επεισόδια».

Θεσσαλονικιός και Παοκτζής, είναι λογικό να επιθυμεί τη νίκη της αγαπημένης του ομάδας: «Θέλω να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Αυτό ήθελα τότε που αγωνιζόμουν, για τη νίκη αγωνιζόμουν πάντα, αυτό θέλω και τώρα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον Βλάνταν Ιβιτς, ακόμα περισσότερα για τον Πάουλο Μπέντο. Οι δύο τους καλούνται σήμερα, να διαμορφώσουν τη στρατηγική νίκης, που οι παίκτες με την σειρά τους, θα κληθούν να εφαρμόσουν στον αγωνιστικό χώρο.

«Σίγουρα αρχικά σημαντικό ρόλο θα παίξει ο τρόπος που θα στήσουν την ομάδα τους Ιβτους και Μπέντο. Μετά αναλαμβάνουν οι παίκτες» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επέλεξε να αφήσει εκείνους (παίκτες και προπονητές) να δείξουν ποια ομάδα είναι καλύτερη αυτή την χρονική στιγμή του πρωταθλήματος:

«Το ποιος είναι καλύτερος από τους δύο, Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ, αυτό καλύτερα από όλους   μπορούν να το απαντήσουν εκείνοι. Αυτό θα μας το πουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο, εκεί που παίζεται το παιχνίδι. Μόνο αυτές».

Από τους ανθρώπους που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, επιλέγει να μην τοποθετήσει μία ακόμα πρόβλεψη, δίπλα σε τόσες και τόσες που έχουν ακουστεί και συζητηθεί:

«Δεν μπορώ να προβλέψω το σκορ», είπε απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα. «Δεν θέλω να ρισκάρω ένα σκορ. Ποτέ δεν το έκανα. Ποτέ δεν ήθελα να πω κάτι στην τύχη».

«Έτσι κι αλλιώς  δεν απομένουν παρά μόνο λίγες ώρες», όπως είπε και εκείνος πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: