Το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή Dana Rohrabacher για την ανάγκη διάλυσης των Σκοπίων




Η «Μακεδονία» πρέπει να διαλυθεί στα «εξ ων συνετέθη» και τα εδάφη της να διανεμηθούν ανάμεσα στους γείτονες της υποστηρίζει ο Αμερικανός βουλευτής και μέλος της υποεπιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων Dana Rohrabacher.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Αμερικανού πολιτικού έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Ουάσινγκτον για λογαριασμό του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου Vision Plus.

Τηλεφώνησαμε στο γραφείο του Αμερικανού βουλευτή και ζητήσαμε να επιβεβαιώσουν τις δηλώσες στην αλβανική τηλεόραση, αλλά μετά από πάροδο 24 ωρών δεν είχαμε απάντηση.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά (η “Μακεδονία”) δεν είναι κράτος. Έχουν διαιρεθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν καθίσταται πλέον δυνατή η συνύπαρξη (ανάμεσα στις διαφορετικές εθνοτικές ομάδες). Οι Αλβανοί της “Μακεδονίας” πρέπει να ενωθούν με το Κόσοβο και το υπόλοιπο τμήμα της χώρας με την Βουλγαρία».

Σύμφωνα με τον κ. Rohrabacher, οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια αδιέξοδη πολιτική του παρελθόντος που δεν παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Η ιδέα ότι πρέπει να κρατήσουμε την Μακεδονία ζωντανή γιατί κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή διευθέτηση που μπορούσε να προκύψει από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν συνιστά λογική αιτιολόγηση για την συνέχιση αυτής της ιδέας».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του βουλευτή προκάλεσαν έντονη ανησυχία και εκνευρισμό στους κόλπους της κυβέρνησης των Σκοπίων, με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί τους απαραίτητους διπλωματικούς διαύλους για να εκφράσει την δυσαρέσκεια του ζητώντας ουσιαστικά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καταδικάσει την συγκεκριμένη τοποθέτηση, η οποία ενδέχεται να αναζωπυρώσει τα ήδη υπάρχοντα εθνικιστικά πάθη που ταλανίζουν την περιοχή.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ:

“In my opinion, Macedonia is not a state. I am sorry, but it is not a state. There is such a division in their country they will never be able to live together in the future.This is why Kosovars and Albanians from Macedonia should be part of Kosovo, and the rest of Macedonia should be part of Bulgaria or another country to which they believe are linked. The idea is to keep Macedonia alive because someone 30 years ago decided it is a configuration that should come out of the dismantling of Yugoslavia.”

ΦΩΝΑΖΟΥΝ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: http://www.novinite.com/articles/178761/Macedonia+’Should+be+Divided+between+Kosovo,+Bulgaria’+-+US+Official

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: